Skip to content

Info

40-vuotisjuhlaa viettävä Neljä Ruusua julkaisi uuden, kuudennentoista studioalbumin ”1000X”

 

”Silloin varhaisteineinä kun aloiteltiin, tuntui todella etäiseltä ajatella, että kolmekymppisenä oltaisiin edes hengissä. Nyt ollaan 50 ja rapiat, ja kaikki helvetin hyvässä iskussa. Onhan tää upeeta!”

 

Kotimaisen popmusiikin kestosuosikki Neljä Ruusua julkaisee 11.2.2022 uuden, kuudennentoista studioalbumin ”1000X”. Julkaisu käynnistää samalla yhtyeen 40-vuotisjuhlavuoden. Albumi sisältää radiolistan top40:een nousseet singlet ”Surutulitus”, ”Muuttolinnut”, ”Viimeinen valssi” ja ”Seuraan sua” sekä uuden singlelohkaisun ”Tähdelliset”. Kappaleet ovat soineet radioissa yli 17000 kertaa ja viettäneet radiolistalla yli 90 viikkoa.

 

”1000X” -albumi esittelee energisen ja elinvoimaisen yhtyeen, jonka vauhti ei ole hidastumassa. Maaliskuun lopussa alkava albumikiertue vie yhtyeen keikkapaikoille ympäri Suomen ja juhlavuoden loppua kohden tahti vain kiihtyy.

 

”Me ollaan tehty tää 1000X, mut siitei koskaan tarpeekseen saa! Itse asiassa onhan noita keikkoja tullut tehtyä paljon enemmänkin, mutta mitäpä niitä laskemaan. Alkaa homma pikkuhiljaa toimimaan! 

 

Uusi levy 1000X starttaa vauhdikkaasti 1980-luvun tunnelmista, ja päättyy tuonpuoleisen tutkiskeluun. Jokainen kappale on oma tarinansa, ja niitä on hyvin erilaisia. On kanssaelämistä, kauneuden eri tasoja, tunnetilojen tähdellisyyttä, ripaus kantaaottavuuttakin. Levyn päätösraidalla ”Levon hetki” vierailee trumpetisti Tero Lindberg, joka tunnelmoi flyygelitorvellaan taivaallisissa maisemissa.

 

Kode Koistisen mestarillisten sävellysten lisäksi tällä levyllä on tärkeää, että sanoitukset ja kitarat kuuluu. Kämyn ja Laden perustuksista lähtee tuttu imu, johon on helppo heittäytyä mukaan.

 

Tamu eli Mikko Tamminen tuotti albumin, ja tämä oli hänelle varmaankin aika raskas sessio. Vaadittiin Koden kanssa aina vaan enemmän. Kokeiltiin hirveästi erilaisia juttuja ja säädettiin lähes loputtomiin (1000X). Asioista puhuttiin paljon, ja kyllähän Tamukin sen ymmärsi, ettemme voineet päästää käsistämme mitään mihin emme olisi 1000X tyytyväisiä. Saatiinhan se sitten lopulta valmiiksi, ja nyt on plakkarissa kenties uramme parhain paketti. Kiitos Tamu!

 

40 vuotta alkaa olla väistämätön tosiasia, pakko kai se on uskoa. Kaipa tässä on jotain opittukin. Silloin varhaisteineinä kun aloiteltiin, tuntui todella etäiseltä ajatella, että kolmekymppisenä oltaisiin edes hengissä. Nyt ollaan 50 ja rapiat, ja kaikki helvetin hyvässä iskussa. Onhan tää upeeta!

 

Keväällä tehdään kaikki keikat mitkä ovat suinkin vallitsevissa olosuhteissa mahdollisia tehdä. Kesällä festivaalit ja kyläjuhlat, kaikenlaiset ihanat tapahtumat. Syksyllä syntymäpäiväkiertue asianmukaisine juhlallisuuksineen.

 

Otetaan tästä vuodesta ilo irti!”  tunnelmoi Ilkka Alanko.

 

Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu bändi, joka on julkaissut 16 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa, joita on myyty yhteensä yli 400 000 kappaletta. Streameja kappaleille on kertynyt suoratoistopalveluissa yli 30 miljoonaa.

 

Ruusuilla on ollut uransa aikana huikeat 27 top20-radiohittiä, joihin kuuluvat mm. klassikot ”Juppihippipunkkari”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Hunningolla”, ”Luotsivene”, ”Popmuseo”, ”Valuva taivas”, ”Missä vaan” ja ”Elän vain kerran” sekä tuoreemmat kappaleet kuten ”Viimeinen valssi”, ”Surutulitus”, ”Sininen sunnuntai”, ”Mustia ruusuja” ja ”Älä luovuta (Noli cedere).

 

Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).

 

NELJÄ RUUSUA – 1000X

 1. 80-luvulla
 2. Vaan yhden saat
 3. 1000X
 4. Tähdelliset
 5. Surutulitus
 6. Amélie
 7. Viimeinen valssi
 8. Jäätikkö sulaa
 9. Seuraan sua
 10. Muuttolinnut
 11. Levon hetki