Skip to content

Info

 
Kotimaisen popmusiikin ikoni ja kestosuosikki Neljä Ruusua julkaisi perjantaina 1.5.2020 uuden singlen ”Muuttolinnut”. Kappale on jatkoa lokakuussa 2019 julkaistulle ”Surutulitus” -singlelle, joka on noussut yhtyeen radiohittien monilukuiseen joukkoon. ”Surutulitus” on soinut radioissa yli 4000 kertaa ja ollut radiolistan top30:ssä 17 viikkoa.

”Muuttolinnut” on kevään tervetulleeksi toivottava kappale, joka saatettiin valmiiksi yhtyeelle poikkeuksellisella tavalla etänauhoituksina. Herkkä kappale muistuttaa siitä, miten tärkeää on tuntea olonsa rakastetuksi:

”Ihmisen ikävä toisen luo on kova, eikä kaikilla ole aina mahdollisuutta olla yhdessä. Silti jo pelkkä tietoisuus rakastettuna olemisesta on valtava voimavara, ja sitä on helppo levittää ympärilleen. Tämä on erityisen tärkeää näinä vaikeina aikoina. Tämä on meidän mittapuussa poikkeuksellisen kaunis kappale, suorastaan herkkä.

Varasimme Muuttolinnut-sessioihin legendaarisen Finnvox-studion, mutta koronan iskiessä jouduimme perumaan sen. Päädyimme tekemään nauhoitukset etänä, kuitenkin sillä varauksella, että lopputuloksen täytyy olla tunnelmaltaan juuri halutun kuuloinen. Kukin yhtyeen jäsen äänitti osuutensa tahoillaan, jonka jälkeen tuottaja Mikko Tamminen kasasi ja miksasi äänitteen valmiiksi. 

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, biisin vankka tunnelma välittyy ihokarvoihin saakka.” kuvailee Ilkka Alanko.

Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu bändi, joka seikkailee musiikillaan popin ja rockin rajamailla. Yhtye on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa, joita on myyty yhteensä yli 400 000 kappaletta. Streameja kappaleille on kertynyt suortatoistopalveluissa yli 30 miljoonaa. Neljä Ruusua on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suomalaisen musiikin kantayhtyeistä.

Ruusuilla on ollut uransa aikana huikeat 26 top20-radiohittiä, joihin kuuluvat mm. klassikot ”Juppihippipunkkari”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Hunningolla”, ”Luotsivene”, ”Popmuseo”, ”Valuva taivas”, ”Missä vaan” ja ”Elän vain kerran” sekä tuoreemmat kappaleet kuten ”Surutulitus”, ”Sininen sunnuntai”, ”Mustia ruusuja” ja ”Älä luovuta (Noli cedere).

Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).

Pressikuvat: https://sonymusic.fi/pressikuvat/?artist_type=kotimaiset-artistit#nelja-ruusua